top of page

Haugedagen 2023

Individets bidrag for et mer ansvarlig næringsliv!

Møt bidragsyterne fra Haugedagen 2023

Pamir Ehsas.jpeg

Pamir Ehsas

Founder & CEO, Brighter Tomorrow

Drømmen til Pamir er å engasjere og mobilisere norsk teknologi i bistandssektor til å hjelpe de som har ingenting, de som lever i sult, fattigdom og krig. Han har med det, grunnlagt prosjektet Brighter Tomorrow sammen med brødrene sine. Dette er en frivillig og uavhengig organisasjon med base i Norge, som ønsker å skape en lysere fremtid for afghanske barn. Gjennom Brighter Tomorrow har de nå sikret utdanningen til 3000 barn i Afghanistan, og jobber hver dag for å forbedre forholdene for barn i Afghanistan.
Pamir jobber i tillegg som advokatfullmektig rettet mot teknologi og finans i Oslo, og har en master i rettsvitenskap og offentlig politikk fra Universitet i Oslo og ved Oxford University. Nylig ble også Pamir plukket ut til å bli med på Barack Obamas lederprogram, og håper at programmet han dytte han i riktig retning for å nå sine drømmer og mål.

Skjermbilde 2023-03-02 kl. 15.21.51.png

Marianne Størseth

Daglig leder, Kvantesprang AS

Marianne Størseth brenner for bærekraftig utvikling i verden, og hennes drivkraft er å finne innovative forretningsmetoder som gir meningsfull fremgang for virksomheter. Hun har hatt opptil flere lederverv innen privat næringsliv og ideell sektor i 25 år. Hun har erfaring fra både salg og markedsføringsbransjen, i tillegg til å ha vært daglig leder for Fairtrade Norge i ni år - hvor de jobber mot handel og næringsliv som fremmer rettferdighet og bærekraftig utvikling for alle. I dag er Marianne daglig leder for Kvantesprang AS som hun grunnla i 2019. Kvantesprang ønsker å skape meningsfull verdi for fremtidens selskaper, som også har en positiv innvirkning på globale utfordringer.

Aiman .jpeg

Aiman Shaqura

Founder & CEO, Charge AS

Aiman Shaqura er virkelig en inspirasjon og et bevis på kraften i viljestyrke og hardt arbeid. Han ble født som flyktning i Libanon og tilbrakte 10 år som en serieflyktning, og reiste gjennom 12 land før han slo seg ned i Norge. I dag er han en suksessfull seriegründer, sosial entreprenør og økonom med et nasjonalt fokus på “next practice” innen inkludering og forvaltning av nye ressurser i Norge. 
Aimans lidenskap for inkludering og innovasjon har ført ham til å skape vellykkede prosjekter som “Give a Job” og “Charge Inclubator”, som har mottatt internasjonal anerkjennelse fra organisasjoner som FN og Europarådet. Give a Job, den største inkluderingskampanjen i Norge, hjelper nyankomne flyktninger med å finne arbeid, mens Charge inkubator utvikler mangfoldige start ups med norske bedrifter. Aiman vil dele sine erfaringer og perspektiver om individets bidrag til et mer ansvarlig næringsliv. Hans innovative og inkluderende tilnærming til gründerskap har skapt muligheter for marginaliserte samfunn og fremmet økonomisk vekst. Hans historie tjener som en kraftig påminnelse om at alt er mulig med hardt arbeid, viljestyrke og et engasjement for å gjøre en positiv forskjell i verden.

Skjermbilde 2023-02-14 kl. 09.48.40.png

Andreas Bomann Larsen

Founder & CEO, CARN Capital

Med utdanningsbakgrunn innen økonomi fra Norges Handelshøyskole, har Andreas Bomann Larsen jobbet tett opp mot næringslivet i nærmere tjue år. Både som finansanalytiker og portofolio manager, aksjonær og gründer med flere ulike bedrifter bak seg. Han er blant annet grunnlegger av selskapet, Prospera Foundation hvor konsulenter jobber frivillig for å hjelpe sosiale entreprenører og ideelle organisasjoner med sosial avkastning. Andreas er også grunnlegger av investerings byrået, CARN Capital hvor han i dag er daglig leder. Her forvalter byrået kapital for familier og institusjonelle investorer. Andreas har mange tanker om hvordan hans jobb som leder i finansbransjen kan gjøre verden til et bedre sted, og som selskapet uttrykker selv er CARN et symbol på bærekraft og ansvar. De har definert tydelige forretningsprinsipper som åpenhet og uavhengighet, og har utviklet “CARN - måten” for å sikre at alle investeringer ikke bryter etiske standarder eller undergraver bærekraftig utvikling.

Skjermbilde 2023-02-14 kl. 09.51.07.png

Chisom Udeze

3x Founder, Diversity, Her Space & Her Tech

Chisom Udeze, er en dame som jobber aktivt for økt mangfold, inkludering, tilhørighet, rettferdighet og raselikhet. Hun er økonom og gründer med erfaring som strategisk rådgiver i EU, og hun har jobbet med forretningsutvikling og entreprenørskap over hele verden. Chisom er blant annet grunnlegger av Diversify.no, HerSpace, Diversify Nordics Summit, og har stått bak initiativet, Springboard. Sistnevnte er en profesjonell opplæringsplattform som handler om å gi mennesker med innvandringsbakgrunn mot og kompetanse til å følge drømmen om å starte egen bedrift, eller tørre å skaffe seg jobber de er kvalifiserte for. Chisoms engasjement og dedikasjon til å integrere bærekraftige og sosialt ansvarlige praksiser i næringslivet er inspirerende, og gir håp for en mer rettferdig og bærekraftig fremtid. Hennes perspektiver og erfaringer vil være verdifulle for alle som ønsker å gjøre en positiv forskjell i sine organisasjoner og samfunn.

TL.jpeg

Truls Liland

Stipendiat, Hauge School Of Management

Haugedagen er stolt av å presentere Truls Liland, en av de viktige aktørene i oppbyggingen av Hauge School Of Management i Oslo. Liland er ikke bare tidligere avdelingsleder, men også en anerkjent doktorgradsstipendiat som vil dele sine tanker om samfunnsansvar og næringslivets rolle i å skape en bedre verden. Med en imponerende faglig og akademisk bakgrunn innen organisasjonsutvikling, merkevarebygging og forretningsstrategi, er Liland en ekspert på sitt felt. Hans omfattende erfaring som styreleder, direktør og markedssjef og banksjef har gitt ham et unikt perspektiv på de utfordringene som bedrifter står overfor i dagens komplekse forretningsverden. Men Liland er ikke bare en dyktig fagperson. Han har også lidenskap for Hans Nielsen Hauges etikk og virke, og hans engasjement for å skape en bedre verden er en inspirasjon for oss alle. Vi kan ikke vente med å høre hans tanker om hvordan bedrifter kan ta samfunnsansvar og være med på å skape en bærekraftig fremtid for kommende generasjoner.

Gisle A. Gjevestad Agledahl .jpeg

Gisle A. Gjevestad Agledahl

Initiativtaker, INSJ

For cirka seks måneder siden ble stiftelsen, Insj lansert. Og en av spydspissene for dette prosjektet, er Gisle August Gjevestad Agledahl. Her ønsker han sammen med kjente profiler som Jenny Skavland og Isabelle Ringnes å utfordre landets influencere til å gi deler av inntekten sin til gode formål. Gisle er en prisbelønt journalist og programleder som for tiden jobber for NRK P3. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og VGTV, samt Østlandsposten og Kontra Film & TV. Med stiftelsen, Insj, ønsker Gisle å bidra til å heve det etiske og faglige nivået i bransjen - hvor man lærer seg å forvalte påvirkningskraften sin enda litt klokere, mot en positiv og bærekraftig utvikling. Gisle er en viktig og engasjerende bidragsyter for flere samfunnsutfordringer og debatter vi står overfor i Norge, og løfter opp flere viktige kampsaker som skeiv kjærlighet, mangfold, miljø, dyrevelferd og samfunnsansvarlighet.

Gi oss tilbakemelding!

Vi ønsker å bli bedre for hvert år! Deltok du på Haugedagen 2023? Da vil vi veldig gjerne høre hvordan opplevelsen din var.

Takk for innsendingen din!

bottom of page